sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Luomuherkkuja

Tämän viikonlopun herkut tarjosivat paikalliset hirvimiehet. Nämä olivatkin jo sitä kokoluokkaa että aktivointia on riittänyt useammaksi päiväksi, kyllä koirat kiittää :)

Tällä viikolla ollaankin Lumin kanssa löysäilty ja keskitytty metsäilyyn ja hengailuun. Lumimyrsky pyörii mukana vähän joka suunnalla ja opettelee siinä sivussa meidän arjessa tärkeitä taitoja. Autoon se hyppää jo mielellään ja samoin tarhaanmenoa ollaan harjoiteltu, mutta se vaatii melkoisesti extraherkkuja. Ei ole pienelle myrskyläiselle mieleen muuten... Temppukoulun puolella ollaan opeteltu sormikosketusta ja itsensä ympäripyörähtämistä ja erilaisia kehonhallintajuttuja ulkona luonnon "agilityesteillä". Sopivia kiviä, mättäitä ja puunrunkoja löytyy jokaiselta lenkiltä. Näissä harjoituksissa keskitymme rauhalliseen suorittamiseen vauhdin sijasta, jossain vaiheessa alan ehkä opettaa sille agilityn kontaktiasentoa myös. Mutta hetkinen... eihän meillä pitänyt alkaa edes harrastaa koko lajia?!
Luoksetuloa ollaan myös harjoiteltu tehostetusti viime aikoina, Lumi kyllä kulkee metsälenkeillä hienosti mukana mutta lähelle tuleminen oli sen mielestä vähän joutavaa. Ihan omaa tyhmyyttäni tosin, se on ollut niin vaivaton lenkeillä etten ole sitten kontaktia vahvistanut sen kummemmin. Nyt yritän tsempata ja muistaa ottaa superherkkuja ja aina välillä antaa jonkin jackpotinkin hedelmäpeliefektin luomiseksi ;)

Ensi viikolla olisi tarkoitus sitten käydä taas enemmän ihmisten ilmoilla kaupunkikäyttäytymässä.

Ps. Lumimyrskyn velipoika pääsi muuttamaan ihan oikeaan kaupunkiin neljän huskyn ja bordercollien kaveriksi. Kiinnostuneet voivat seurailla  Snufkinin eli Nuuskiksen edesottamuksia täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti